Vaření v páře má v oblibě stále více lidí. A není se čemu divit. Tento více jak tisíc let starý způsob tepelné úpravy potravin je označován jako jeden z nejzdravějších. Díky němu si totiž připravované pokrmy uchovají více vitamínů, minerálních látek a antioxidantů, než při jakékoliv jiné úpravě. Anglická společnost Morphy Richards představuje svůj parní hrnec Intellisteam, díky kterému bude vaření v páře vždy jednoduché a rychlé.
Způsob připravování pokrmů v páře je velmi šetrný a respektuje přirozenou strukturu potravin. Zachovává proto až o 50 % více vitamínů, minerálů, antioxidantů i esenciálních mastných kyselin. Vlastní šťáva zůstává uvnitř potraviny a jejich přirozená chuť, barva ani tvar se tepelnou úpravou nemění. Pokrmy proto není třeba příliš dochucovat a vaření navíc probíhá bez přidání tuku. Tento způsob tepelné úpravy potravin je vhodný pro zdravé hubnutí, redukci váhy i diety doporučené lékaři. Připravená jídla jsou lépe stravitelná, méně kalorická a šetrnější k zažívání.
Intellisteam od Morphy Richards je vhodný pro přípravu zeleniny, masa, ryb i příloh. Pomůže také s rozmrazováním či naopak s ohřevem pokrmu. Parní hrnec je vybaven 2 samostatnými vaničkami o objemu 500 ml, mísou o objemu 1 l a dalším nástavcem pro zvýšení objemu. Ty jsou rozloženy v jednom patře, čímž je zaručena snadná i bezpečná manipulace a umožňují přípravu rozličných jídel ve stejný čas. Vodní pára prochází skrze jednotlivé nádoby a nepřenáší s sebou žádné pachy, chutě se neprolínají a zůstávají jedinečné.
Ovládání Intellisteamu usnadňuje přehledný LCD display i předprogramované časy pro přípravu různých druhů jídel. Zásobník vody je dobře dostupný a uzpůsobený pro jeho snadné doplnění i během vaření. Stejně pohodlně přístupná je i odkapová mísa. Jednotlivé části určené pro přípravu potravin jsou navíc omyvatelné v myčce na nádobí.
Zdroj foto: Freepik